ÇOMÜ'de İlk Kez Video Destekli Kalp Ameliyatı Gerçekleştirildi

Sağlık (AA) - Anadolu Ajansı | 26.07.2023 - 00:09, Güncelleme: 26.07.2023 - 00:09
 

ÇOMÜ'de İlk Kez Video Destekli Kalp Ameliyatı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesinde ilk kez iki hasta üzerinde video destekli kalp ameliyatı gerçekleştirildi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi, Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalında görevli öğretim üyeleri Prof. Dr. Fatih Aşgün ve Doç. Dr. Sonay Oğuz liderliğinde bir başarıya daha imza attı. ÇOMÜ Hastanesi, minimal invaziv kalp cerrahisi yöntemiyle, göğsün sağ kısmından açılan kesi aracılığıyla kalp ameliyatı gerçekleştirerek tıp dünyasında önemli bir adım attı. Prof. Dr. Fatih Aşgün, yaptığı yazılı açıklamada, Çanakkale ve çevresinde kalp cerrahisi konusunda uzun yıllardır hizmet verdiklerini ve her gün yeni ve büyük operasyonlar gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu kez gerçekleştirilen minimal invaziv kalp cerrahisinin son derece önemli olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Aşgün, geleneksel yöntemlerle yapılan ameliyatlarla karşılaştırıldığında minimal invaziv yaklaşımın birçok avantaj sunduğunu ifade etti. Özellikle port-access endoskopik yöntemle yapılan minimal invaziv operasyonların son yıllarda büyük merkezlerde uygulanmaya başlandığını belirten Prof. Dr. Aşgün, bu yeni yöntemin kalp cerrahisinde devrim niteliğinde olduğunu kaydetti. Geleneksel yöntemlerde göğüs kemiği boydan boya kesilerek kalbe erişim sağlandığını ifade eden Prof. Dr. Aşgün, minimal invaziv kalp cerrahisinde ise göğüs duvarına uygulanan küçük bir kesiden kalbe ulaşıldığını ve tedavi edici cerrahi tekniklerin aynı şekilde uygulandığını açıkladı. Bu sayede göğüs kemiğinin kesilmesinden kaynaklanan risklerin azaltıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Aşgün, ameliyat sonrası dönemde yaşanan olumsuz etkilerin minimal invaziv cerrahi ile en aza indirildiğini belirtti. Minimal invaziv kalp cerrahisinin faydalarına değinen Prof. Dr. Sonay Oğuz ise şunları kaydetti: "Hastalarımızda minimal invaziv kalp cerrahisiyle ameliyat sonrası kanama miktarı ve kan ihtiyacı azalmakta, özellikle akciğer rahatsızlığı bulunan hastalarda solunum fonksiyonları daha iyi korunmakta ve iyileşme süreci daha hızlı olmaktadır. Bu da yoğun bakımda ve serviste kalış sürelerinin kısaldığı anlamına gelmektedir." ÇOMÜ Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı, minimal invaziv kalp cerrahisi yönteminin başarıyla gerçekleştirilmesiyle kalp hastalarına umut ışığı olmayı sürdürüyor. Bu önemli başarı, bölgede kalp cerrahisi alanında yeni bir çağın kapısını aralayarak hastalara daha güvenli ve etkili tedavi imkanları sunmayı hedefliyor.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesinde ilk kez iki hasta üzerinde video destekli kalp ameliyatı gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi, Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalında görevli öğretim üyeleri Prof. Dr. Fatih Aşgün ve Doç. Dr. Sonay Oğuz liderliğinde bir başarıya daha imza attı. ÇOMÜ Hastanesi, minimal invaziv kalp cerrahisi yöntemiyle, göğsün sağ kısmından açılan kesi aracılığıyla kalp ameliyatı gerçekleştirerek tıp dünyasında önemli bir adım attı.

Prof. Dr. Fatih Aşgün, yaptığı yazılı açıklamada, Çanakkale ve çevresinde kalp cerrahisi konusunda uzun yıllardır hizmet verdiklerini ve her gün yeni ve büyük operasyonlar gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu kez gerçekleştirilen minimal invaziv kalp cerrahisinin son derece önemli olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Aşgün, geleneksel yöntemlerle yapılan ameliyatlarla karşılaştırıldığında minimal invaziv yaklaşımın birçok avantaj sunduğunu ifade etti.

Özellikle port-access endoskopik yöntemle yapılan minimal invaziv operasyonların son yıllarda büyük merkezlerde uygulanmaya başlandığını belirten Prof. Dr. Aşgün, bu yeni yöntemin kalp cerrahisinde devrim niteliğinde olduğunu kaydetti.

Geleneksel yöntemlerde göğüs kemiği boydan boya kesilerek kalbe erişim sağlandığını ifade eden Prof. Dr. Aşgün, minimal invaziv kalp cerrahisinde ise göğüs duvarına uygulanan küçük bir kesiden kalbe ulaşıldığını ve tedavi edici cerrahi tekniklerin aynı şekilde uygulandığını açıkladı. Bu sayede göğüs kemiğinin kesilmesinden kaynaklanan risklerin azaltıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Aşgün, ameliyat sonrası dönemde yaşanan olumsuz etkilerin minimal invaziv cerrahi ile en aza indirildiğini belirtti.

Minimal invaziv kalp cerrahisinin faydalarına değinen Prof. Dr. Sonay Oğuz ise şunları kaydetti:

"Hastalarımızda minimal invaziv kalp cerrahisiyle ameliyat sonrası kanama miktarı ve kan ihtiyacı azalmakta, özellikle akciğer rahatsızlığı bulunan hastalarda solunum fonksiyonları daha iyi korunmakta ve iyileşme süreci daha hızlı olmaktadır. Bu da yoğun bakımda ve serviste kalış sürelerinin kısaldığı anlamına gelmektedir."

ÇOMÜ Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı, minimal invaziv kalp cerrahisi yönteminin başarıyla gerçekleştirilmesiyle kalp hastalarına umut ışığı olmayı sürdürüyor. Bu önemli başarı, bölgede kalp cerrahisi alanında yeni bir çağın kapısını aralayarak hastalara daha güvenli ve etkili tedavi imkanları sunmayı hedefliyor.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sayfa24.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.