YKS Sözel Birincisi Takır, Hukuk Eğitimi İle Yoluna Devam Edecek

Kabataş Erkek Lisesi öğrencisi Ahmet Berk Takır, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (2023-YKS) Alan Yeterlilik Testi (AYT) sözel birincisi olarak önemli bir başarıya imza attı. Hukuk alanında eğitim almayı düşünen Takır, henüz tam olarak ne yapmak istediğine karar vermediğini belirtiyor. Hukuk bölümünün çok çeşitli alt dalları ve imkanları olduğu için, ilerleyen süreçte fikrinin değişebileceğini düşünüyor.

Takır, başarısının arkasında sistemli çalışma yönteminin olduğunu vurguluyor. YKS'ye hazırlık sürecinde 10. sınıftan itibaren çalışmaya başlayan Takır, 12. sınıfta sınava yoğunlaşarak düzenli ve disiplinli bir çalışma programı izlemiştir. Dershanedeki rehberlik öğretmeniyle haftalık programlar hazırlayarak, çalışma sürecini daha etkili hale getirmiştir.

Sınav sonucunu gördüğünde büyük bir şaşkınlık yaşadığını ifade eden Takır, daha önce bu kadar yüksek bir başarıyı beklemiyordu. Çalışma sürecinin yoğun ve yorucu olduğunu belirten Takır, bazen pes etmek istediği anlar yaşasa da disiplinli çalışmanın başarı için önemli olduğunu vurguluyor.

Hedefleri arasında yer alan hukuk alanında tercih yaparken, eşit ağırlıktan tercih yapacağını ve ilk tercihlerinin Koç Üniversitesi ya da Galatasaray Üniversitesi olduğunu dile getiren Takır, ilerleyen süreçte daha detaylı araştırma yaparak karar vereceğini belirtiyor.

Ailesiyle birlikte gurur duyan Takır, onların duygusal destek ve motivasyonunun başarısında önemli bir rol oynadığını ifade ediyor. Çocukluğundan beri araştırmayı seven ve ilgi alanlarına yönelik bilgi sahibi olan bir çocuk olduğunu söyleyen Takır'ın hedefleri için ailesi her zaman destek olmuş ve müdahalede bulunmamıştır.

Kız kardeşi Zeynep Takır da ağabeyinin başarısından gurur duyduğunu ve başarısının kendisi için de bir sürpriz olduğunu belirtiyor.

Ahmet Berk Takır'ın disiplinli çalışma ve ailesinin desteği sayesinde gelecekteki hedeflerine ulaşacağına inanılıyor.