Uyuşturucu Tacirlerine Yönelik Operasyon Gerçekleştirildi

İstanbul'da gerçekleştirilen bir operasyonda, uyuşturucu ticareti yapan suç örgütüne yönelik 34 şüpheli yakalandı. Aralarında Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan 2 şüphelinin de bulunduğu bu kişilerin işlemleri hâlâ devam etmektedir.

Operasyon kapsamında ele geçirilen bilgilere göre, suç örgütünün liderlerinden Isaac Bignan'ın Türkiye'den yasa dışı yollarla çıkarılması için hazırlıklar yapıldığı ortaya çıktı. Ayrıca, örgütün liderliğini yapan Hollandalı Joseph Johannes Leıjdekkers'in de yakalanması için çalışmalar sürdürüldü.

Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) işbirliğiyle yürütülen operasyonda, 13 Haziran tarihinde yapılan baskınlarda Naci Y. isimli suç örgütü liderinin de aralarında bulunduğu 25 şüpheli gözaltına alındı. Bu operasyon sırasında yaklaşık 1 milyar 100 milyon lira değerinde mal varlığına el konuldu.

Polis ekipleri, Isaac Bignan'ın yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarılması için hazırlık yapıldığı bilgisine ulaştı. Buna göre, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Hollandalı Jurean Anthony Finix'in İstanbul'a geldiği tespit edildi ve Finix, beraberindeki 2 şüpheliyle birlikte Kağıthane'de saklandığı adreste gözaltına alındı. Operasyon sırasında 11 silah ve 600 mermi ele geçirildi. Ayrıca, Bignan ve eşi için çok sayıda sahte pasaport basıldığı ve gizli bölmelere sahip bir yatın hazırlandığı ortaya çıktı.

Çalışmaların devamında, Isparta'da olduğu belirlenen Isaac Bignan, 25 Haziran tarihinde Ömer K. ve Murat P. isimli şüphelilerle birlikte gözaltına alındı.

Şu an itibarıyla Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Joseph Johannes Leıjdekkers ve Isaac Bignan dahil olmak üzere, toplamda 34 şüphelinin İstanbul Emniyeti'ndeki işlemleri devam etmektedir.