Ülke Genelinde Tatil Dönüşü Yoğunluğu Yaşandı

Kurban Bayramı tatilini farklı yerlerde geçiren tatilciler, dönüş yolunda Tekirdağ-İstanbul arasında trafik yoğunluğuna sebep oluyor. Yenice, Yeniçiftlik, Beyazköy ve Kumbağ mevkilerinde zaman zaman trafik sıkışıklığı yaşanıyor.

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yolun kapanmaması için çalışmalarını sürdürerek sürücüleri aşırı hız, yakın takip ve hatalı sollama gibi konularda uyarıyor.

Tekirdağ-İstanbul kara yolunda yoğunluk gün boyu devam etmesi bekleniyor. Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde ise tatilin son gününde kalabalığından kaçmak isteyen vatandaşlar dönüş yolculuğuna başladı.

Sabah erken saatlerden itibaren Edremit'i Balıkesir, Bursa, Çanakkale ve İzmir'e bağlayan kara yollarında yoğunluk yaşandı. Bazı kavşak noktalarında 2 kilometreye varan araç kuyrukları oluştu.

Polis ve jandarma ekipleri, trafik akışını düzenlemek için bölgedeki kavşak noktalarında yoğun bir şekilde çalışıyor. İstanbul-İzmir Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü ile Yalova ve Bursa geçişlerinde hareketlilik gözlemleniyor.

446 kilometrelik otoyol bağlantı yollarında özellikle Bursa'ya giriş noktalarında, Orhangazi, Gemlik ve Bursa geçişlerinde kısmi yoğunluklar yaşanıyor.

Yalova'daki Altınova Hersek ile Bursa'daki batı gişeleri yoğunluk yaşarken, sürücüler ve yolcular İstanbul istikametine seyahatlerine devam ediyor.

Genel olarak bakıldığında Kurban Bayamı sebebiyle Türkiye genelinde tüm ulaşım alanlarında yoğunluk hakim. 

Bazı tatilciler, otoyolda bulunan Oksijen Tesisleri'nde mola vererek yemek yeme ve akaryakıt gibi ihtiyaçlarını karşılıyor.

Trafik ekipleri, köprü, otoyol ve kara yollarında herhangi olumsuz bir durum yaşanmaması için güvenlik önlemlerini artırıyor ve sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.