Şehit Yakınları Bayramın İlk Günü Şehitliği Ziyaret Etti

Kurban Bayramı'nın ilk gününde şehit aileleri, İstanbul'daki Edirnekapı Şehitliği'ni ziyaret etti. Bu duygusal anlara tanıklık edenler arasında, 2 yaşındaki bir kız çocuğunun babasının kabirdeki resmine dokunması da vardı.

Kurban Bayramı'nın sabahında erken saatlerde Edirnekapı Şehitliği'ne gelen aileler, şehitlerin mezarları başında dualar etti ve Kur'an-ı Kerim okudu. Şehitlerin kabirlerine çiçekler bırakan ve temizlik yapan aileler, birbirleriyle bayramlaştılar.

Bazı şehit yakınları, şeker ve lokum dağıtırken, İstanbul'daki jandarma birliğinde görevli subayların da şehitliği ziyaret ederek kabirlerin başında dualar ettiği ve şehit yakınlarıyla bayramlaştığı gözlendi.

Adana'da 2022 yılında bir jandarma minibüsü ile bir otomobilin çarpışması sonucu şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Burak Şahin'in yakınları, şehidin 2 yaşındaki kızı Gökçe Derin ile kabir ziyaretinde bulundu. Kız çocuğunun, babasının mezarındaki resme dokunup sevmesi ve Türk bayrağını öpmesi, yakınlarını duygulandırdı. Gökçe Derin, babasının mezarındaki çiçeklerle oynadı. Şehidin ablası Büşra Şahin Seven, kızının henüz 9 aylık olduğu zaman kardeşinin şehit düştüğünü belirtti. Seven, "Bayramda yanında olduk. Bundan sonra bizim için hiçbir bayram, bayram gibi geçmeyecek. Ama bir nebze de olsa rahatlıyoruz gelince." şeklinde konuştu.

Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde 2009 yılında PKK'lı teröristlerle çatışmaya giren ve şehit düşen Emre Anşin'in babası Selami Anşin de her bayram şehitliği ziyaret ettiklerini ifade etti. Oğlunu kaybetmenin getirdiği üzüntüyü dile getiren baba Anşin, terör örgütü PKK'ya ve destekçilerine tepkisini şu sözlerle gösterdi: "Terörist başına özgürlük isteyen vatan hainleri var içimizde. Bir siyasi parti var (CHP). 'Onun (Merdan Yanardağ) konuştuklarında herhangi bir şey yoktur. Sen bir gazeteciyi susturamazsın...' diyor. Hayırdır, neyi susturamıyorum? Bu ülkede ağzı olan herkes her şeyi mi konuşacak?" 

Diğer mezarlıkları ziyaret eden vatandaşlar da yakınlarının kabirlerine Kur'an-ı Kerim okuyarak dua ettiler.