Sanatseverler "Dokuma Eninde ve Ötesinde Giysiler" Projesiyle Buluştu

İSTANBUL (AA) - "Dokuma Eninde ve Ötesinde Giysiler" sergisi, İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü Enerji Müzesi'nde sanatseverlerle buluşuyor. Sergi, 21 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve The Woolmark Company'nin işbirliğiyle düzenlenen sergide, Avustralya'nın yerli tekstil sanatından oluşan "Jarrachara: Kuru Mevsim Rüzgarı" koleksiyonu ve Türkiye'den genç yeteneklerin tasarımlarından oluşan "Dokuma Eninde ve Ötesinde Giysiler" sergisi yer alıyor.

Sergi, Babbarra Kadın Merkezi'ndeki Avustralya halklarının kadın sanatçılarının şablon baskılı tekstil eserlerini sergiliyor. Aynı zamanda, İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin tasarımları da farklı kültürel geçmişleri bir araya getiriyor.

"Dokuma Eninde ve Ötesinde Giysiler" sergisi, sıfır-atık veya minimum-atık felsefesiyle çalışan kalıp tekniklerini kullanarak doğal kaynakların israfını önlemeyi hedefliyor. Bu tasarımlar, çevreye duyarlılık ve sürdürülebilir moda anlayışını vurguluyor.

Sergide kullanılan Woolmark lisanslı kumaşlar, yüzde 100 doğal, yenilenebilir ve geri dönüştürülebilir yün liflerinden oluşuyor. Yünün çevresel açıdan olumlu bir seçim olduğu belirtilerek, döngüsel moda tasarımında yünün önemi vurgulanıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Avustralya misyonlarının işbirliğiyle düzenlenen sergi, Avustralya Başkonsolosu Tony Huber, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Ege Yazgan ve birçok sanatseverin katılımıyla açıldı. Sergi, kadınların derin ve içsel kültürel bilgisini günümüze taşıyan önemli bir etkinlik olarak öne çıkıyor.

Avustralya İstanbul Başkonsolosu Tony  Huber ise sergi sonunda sergi ile ilgili  düşüncelerini söylemeyi ihmal etmedi:"Avustralya yerli halkının yaratıcılığı ile Türkiye'den genç öğrencilerin tasarımlarını bir araya getiren bu denli eşsiz bir tekstil sanat sergisini İstanbul'da gerçekleştirmek bizim için büyük bir gurur" ifadelerini kullandı