Potanın Perileri Avrupa Basketbol Şampiyonası'na Erken Veda Etti.

2023 FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Slovakya ile karşı karşıya kalan A Milli Kadın Basketbol Takımı 80-66 skorla turnuvaya erken veda etti. 

Martin Kozlovskis, Martin Vulic ve  Ofer Manheim bu karşılaşmada hakem olarak yerlerini aldılar.

Türkiye'den Sevgi Uzun'un16, Feride Şevval Akalan, Olcay Çakır Turgut, Gökşen Fitik'in 6, McCowan'ın 16, Alperi Onar'ın 9, Elif Bayram'ın 4, Derin Erdoğan'ın 11, Meltem Yıldızhan, İlayda Güner, Esra Ural Topuz'ın 4 sayısıyla 66'lık skor elde edilirken; Slovakya'san Jakubcova'nın15, Stasova'nın 2, Palenikova'nın 20, Oroszova, Moravcikova'nın 12, Buknova, Mistinova'nın 5, Wrzesinski'nin 13, Dudasova'nın13 sayısıyla Slovakya 80'lik skor elde etti 

Stozice Arena'da iki ülkenin kozlarını paylaştığı bu maçta 1.Periyot 15-21'lik skorla, ilk yarısını ise 31-40'lık skorla Slovakya önde tamamladı. 3.Periyotta Slovakya'nın farkı daha da açması sonucu 45-58'lik skor elde edildi.Farkı açarak son periyoda önde giren Slovakya Takımı farkın kapanmasına izin vermedi. Maçtan 80-66'lık galibiyetle ayrıldı.Galibiyetle ayrılan Slovakya Takımı play-off'ta Almanya'nın rakibi oldu.

 

Türkiye Turnuvaya Veda Etti. 

A Milliler sahaya Tilbe Şenyürek ve Olcay Çakır Turgut'un sakatlıkları sebebiyle eksik çıktı. Tek galibiyetini Macaristana karşı alan A Millİ Kadın Basketbol Takımı güncel skoruyla D Drubu son maçında grup sonuncusu olarak turnuvaya veda etti. Slovakya ise grup 3.sü olarak Almanya'ya rakip oldu. 

19-20 Haziran tarihlerinde, grup ikincileri ve üçüncüleri adlarını son 8 takımın içerisine yazdırabilmek için karşı karşıya gelecek.