Organ ve Kök Hücre Bağışı Farkındalığı İçin Pedallıyor

Adana'da gazetecilik yapan 44 yaşındaki Kemal Yücel, oğlu Utku'nun beyin tümörü nedeniyle vefat etmesinin ardından organ ve kök hücre nakli bekleyen çocuklara dikkat çekmek amacıyla Sakarya'ya doğru "Her Pedal Bir Umut Olsun" temasıyla başlattığı bisiklet turunda şu ana kadar 1583 kilometre yol kat etti.

10 yıl önce kaybettiği oğlunun organlarını bağışlayarak başka hayatlara dokunan Yücel, lösemili çocukların kaybına dayanamadığını ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla 2017 yılında Adana-İstanbul rotasında pedal çevirdiğini anlattı. Türk Kızılay'ın organ ve kök hücre nakli konusunda önemli çalışmalar yaptığını belirten Yücel, Türkiye'de daha önce ilik bankasının bulunmadığını, ancak Türk Kızılay'ın binlerce çocuğa umut olacak bir banka kurarak hayat kurtardığını ifade etti.

Yücel, geçtiğimiz hafta 1 milyonuncu kök hücre donörüne ulaşıldığını vurgulayarak, bisiklet turunun zorluklarına rağmen umut verici bir amaç için sıcak havalarda dolaşmaya devam ettiğini dile getirdi. Bugüne kadar yaptığı çalışmalar sayesinde 300'den fazla çocuğun uygun ilik bulmasına vesile olduğunu ve böylece bu çocukların yaşamlarının kurtulmasına yardımcı olduğunu belirten Yücel, 300'den fazla anne ve babanın evlat acısı yaşamaktan kurtulduğunu söyledi. Yolculuğuna Çanakkale'den başlayan Kemal Yücel, Karadeniz üzerinden Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine doğru devam edecek ve oğlunun doğum günü olan 10 Ekim'de Adana'ya dönerek turunu tamamlamayı hedefliyor.