LGS Sonuçları Açıklandı: 500 Tam puan Alanlar Listesi Yayınlandı

MEB tarafından açıklanan sınav sonuçlarına adaylar, Bakanlığın  "http://meb.gov.tr" internet adresinden sınav sonuçlarını görebiliyorlar.

Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu ise 26 Haziran'da yayımlanacağı bildirildi. Adaylar tercihlerini ise 3-19 Temmuz'da yapabilecek.

Soruların tümünü doğru yanıtlayarak 500 tam puan alan öğrencilerin sayısının 193 olduğu tespit edildi. 500 tam puan alan öğrencilerden Meryem Vahid ile AA tarafından görüşme sağlandı.

Bahçelievler Bil Koleji öğrencisi olan Vahid, 500 puanla moda tasarımı alanında eğitim ve kariyer hedefliyor. Okulun düzenlediği bir programda başarısını anlatan Vahid, sınavda verimli soru çözmenin önemine vurgu yaparak katsayısı yüksek derslerden soru çözdüğünü belirtti. Kendisini geliştirmek adına okuldaki deneme sınavlarına ve etüt çalışmalarına katılan Vahid, sınav stresiyle başa çıkabilmek için okulun rehberlik biriminden destek aldığını ifade etti. Gelecek planlarından bahseden Vahid, moda tasarımı okumak istediğini ve Galatasaray Lisesi'ne girmek hedefine sahip olduğunu dile getirdi.