Kariyer.net "İşverenin Tercihi" Analizinin Sonucu Açıklandı

Kariyer.net CEO, Fatih Uysal, son 3 yıldır düzenli olarak yayınladıkları "İşverenin Tercihi" analizinin sonuçlarını açıkladı. Bu analiz, üniversite tercihi yapacak gençlere hangi üniversite ve bölüm mezunlarının işe giriş aşamasında öne çıktığını gösteriyor.

Analiz, Türkiye'de eğitim veren 4 yıllık lisans bölümlerini kapsayarak, 486 bin işverenin Kariyer.net üzerinden yaptığı 232 milyon işe alım hareketini inceleyerek gerçekleştirildi. Mezuniyetinden 2 yıl geçen adaylar analize dahil edildi.

Sonuçlara göre, işverenler tarafından en çok tercih edilen üniversite Galatasaray Üniversitesi oldu. Sabancı, Koç, Boğaziçi ve Türk Alman üniversiteleri de sıralamada yer aldı. İstanbul Teknik, Yıldız Teknik, Özyeğin, Orta Doğu Teknik ve Gebze Teknik üniversiteleri de mezunlarının en hızlı iş bulduğu üniversiteler arasında yer aldı.

Analiz aynı zamanda işe başlayan mezunların hangi sektörlere yöneldiğini de inceliyor. İlk 10 üniversitenin mezunları en çok hizmet, yapı ve bilişim sektörlerinde işe başladı.

Matematik Mühendisliği bölümü mezunları en çok tercih edilen adaylar oldu. İşletme Mühendisliği, Almanca İşletme, İspanyol Dili ve Edebiyatı, ve İletişim bölümleri de sıralamada yer aldı.

Dil bölümleri incelendiğinde ise Alman Dili Edebiyatı ve Fransız Dili Edebiyatı bölümlerinin son yıllarda yükselişte olduğu görülüyor. İspanyol Dili ve Edebiyatı, Mütercim-Tercümanlık Çince, İtalyan Dili ve Edebiyatı, Mütercim-Tercümanlık Almanca ve Mütercim-Tercümanlık Rusça bölümleri işverenlerin tercih ettiği dil bölümleri arasında yer alıyor.

Kariyer.net CEO'su Fatih Uysal, analizin gençlerin üniversite tercihi konusundaki sorularını gidermeye katkı sağlayacağını ve tüm yaş ve tecrübe seviyelerindeki adayların kariyerlerine destek olmaya devam edeceklerini belirtti.