İzmit Körfezi'ni Kirleten 2 Gemiye 33 Milyon 984 Bin Lira Ceza Kesildi

Kocaeli'de, İzmit Körfezi'ni kirleten 2 gemiye toplamda 33 milyon 984 bin 229 lira idari yaptırım uygulandı. Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, körfezin temizliği için süregelen çalışmaların yanı sıra denizin kirlenmesinin önlenmesi amacıyla 24 saat esaslı denetimlerin gerçekleştirildiği belirtildi.

Yapılan rutin denetimlerde, Körfez ilçesindeki limanda bulunan "HT WARRİOR" isimli Malta bandıralı gemiden yağ türevi atık deşarjı yapıldığının tespit edildiği ifade edilen açıklamada, Türkiye Çevre Ajansı Başkanlığı tarafından söz konusu gemiye 18 milyon 412 bin 794 lira yaptırım uygulandığı bildirildi.

Ayrıca Başiskele ilçesindeki bir kontrolde, limanda demirli olan "Lisa E" isimli Türkiye bandıralı gemiden solvent maddesinin denize döküldüğünün belirlendiği kaydedildi. Türkiye Çevre Ajansı Başkanlığı tarafından söz konusu gemiye 15 milyon 571 bin 435 lira idari yaptırım kararı verildiği ifade edildi.

İzmit Körfezi'ni kirletme suçunu işledikleri tespit edilen bu iki gemiye toplamda 33 milyon 984 bin 229 lira idari yaptırım uygulanırken, oluşan kirliliğin temizliği için yetkili bir firmanın görevlendirildiği belirtildi.

Yetkililer, deniz kirliliğiyle mücadeleye kararlılıkla devam edildiğini ve körfezi temiz tutmak için gerekli denetimlerin sürekli olarak yapılacağını vurguladı.