İstanbul'da "Eyyam-ı Bahur" Sıcaklarının Etkisi Devam Ediyor

Istanbul'da "eyyam-ı bahur" sıcakları hafta sonunda da etkisini sürdürüyor. Megakentte yaşayanlar, güney ve batı bölgelerinden ülkeye giren ve bir hafta sürecek olan sıcak hava dalgası nedeniyle serinlemek için çareler arıyor.

Meteorolojik ölçümler, nem oranında artış olduğunu gösterirken, sıcaklık İstanbulluların yaşamlarını zorlaştırıyor. Kartal sahilinde sıcaktan bunalan çocuklar, sis parkında serinlemeye çalışıyor.

Beylikdüzü ve Büyükçekmece sahilleri ise denize girmek isteyen vatandaşlarla dolup taşıyor. Vatandaşlar plajda güneşlenirken, şemsiyelerin gölgesinde dinlenmeye çalışıyor. Kimileri ise ağaçların serin gölgesinde vakit geçirmeyi tercih ediyor.

Sıcak havanın etkisi altında kalan İstanbullular, serinlemek için Sarıyer'deki Emirgan ve Tarabya sahillerine akın ediyor. Şemsiyelerin gölgesinde dinlenen vatandaşlar, deniz kenarındaki kayalıklardan suya atlayarak ferahlatıcı bir serinlik yaşıyor.

Kağıthane'den Tarabya sahiline gelen Şenol Kara, uzun yıllardır böyle sıcak bir yaz mevsimi yaşamadıklarını belirtiyor ve denize gelerek sıcaktan kurtulmaya çalıştıklarını ifade ediyor. Havanın yüksek nem oranı da rahatsızlıklara neden oluyor.

Ayhan Toksoy, son beş gündür Tarabya sahilinde denize girerek serinlediğini dile getiriyor. Sıcak havalarda denizin vazgeçilmez bir alternatif olduğunu söylüyor.

İlkay Topçu ise sıcak havaya rağmen güzel bir gün geçirdiklerini ve her gün denizde serinlemek için geldiklerini söylüyor.