İSPARK Otopark Ücretlerine Yüzde 18'e Varan Zam Yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi tarafından alınan kararla, İSPARK tarafından işletilen çeşitli otopark ücretlerine yüzde 18'e varan bir zam yapıldı. İstanbul'da bulunan çeşitli ilçelerdeki kapalı katlı otoparklar, açık otoparklar ve yol kenarı otoparklarında ücretlerde değişiklikler yapıldı.

Beşiktaş, Beyoğlu, Fatih, Kadıköy, Şişli, Üsküdar, Ataşehir, Bakırköy, Beykoz, Bayrampaşa, Bahçelievler, Eyüpsultan, Güngören, Kartal, Kağıthane, Maltepe, Pendik, Sarıyer, Zeytinburnu, Tuzla ve Ümraniye ilçelerinde araçların 1 saate kadar olan park ücreti 28 liradan 33 liraya yükseltildi. Aynı ilçelerde 24 saate kadar olan park ücreti ise 110 liradan 130 liraya çıkarıldı.

Diğer ilçelerde ise 1 saatlik park ücreti 20 liradan 23 liraya çıkarıldı ve 24 saatlik park ücreti 80 liradan 94 liraya yükseltildi.

İSPARK taksi duraklarında araçların giriş-çıkış ücreti 8 liradan 9 liraya, bir gün beklemenin ücreti ise 33 liradan 38 liraya yükseltildi.

Yeni tarifenin 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren geçerli olması planlanıyor.

Öte yandan, Basın Kartı sahipleri için de düzenleme yapıldı. Basın Kartı sahipleri, yol kenarı otoparklardan günlük 3 saat, kapalı ve açık otoparklardan ise günlük 8 saat ücretsiz yararlanabilecekler. Ancak, bu avantajdan faydalanabilmek için Basın Kartlarını İSPARK görevlilerine ibraz etmeleri gerekmektedir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş müfettişlerinin ise görevleri gereği bulundukları araçlardan ücret alınmayacak, fakat "adlarına tescilli" ibaresi çıkarıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ndeki oylamada bu madde kabul edildi ve yeni tarife yürürlüğe girmiş oldu.