Prof. Dr. Aslan'a İtalya'dan Uluslararası Ödül Verildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Troya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan, İtalya Kültür Bakanlığı Naxos Arkeolojik Park Müdürlüğü tarafından "Antik Kültürlerle İletişim Ödülü"ne layık görüldü. Ödül töreni, Sicilya'nın Taormina kentinde düzenlenecek ve 3 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Naxos Arkeolojik Park Müdürlüğü, geleneksel olarak her yıl düzenlediği organizasyonda, antik dönem uygarlıkları kültürel mirası konusundaki bilimsel çalışmaları desteklemek ve tanıtmak amacıyla ödüller veriyor. Prof. Dr. Rüstem Aslan, Troya Antik Kenti'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı izinleri ve destekleri, ÇOMÜ ve ana sponsor İÇDAŞ'ın katkılarıyla 2014 yılından bu yana kazı başkanlığı yürütüyor.

Aslan, yaptığı açıklamada, destekler sayesinde Troya Antik Kenti'nin korunması ve anlaşılmasına yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve Troya Müzesi ile ören yerinin ilişkisinin anlatıldığını ifade etti. Troya'nın kültürel mirasına layık olmaya çalıştıklarını belirten Aslan, İtalya'daki prestijli ödülün bütün bu çalışmaların bir sonucu olduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. Rüstem Aslan, Türk arkeolojisinin ve Troya'nın daha güzel ödüller almaya devam edeceğine inancını vurgulayarak, ödülün kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Troya Antik Kenti'nin uluslararası alanda tanınırlığının artması ve arkeoloji dünyasında takdir görmesiyle, Türk arkeolojisinin ve kültürel mirasının önemi daha da vurgulanıyor. Prof. Dr. Aslan ve ekibi, Troya'nın tarihine ışık tutan çalışmalarıyla ülkenin ve bölgenin kültürel mirasının korunmasına ve tanıtılmasına katkı sağlıyorlar.