Türkiye ile Pakistan, Yapay Zeka Teknolojilerinde İşbirliği İçerisinde

İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF'23) kapsamında Pakistan Savunma Üretimi Bakan Yardımcısı Humayun Aziz, Türkiye ile Pakistan arasında yapay zeka ve otonom teknolojiler konusunda aktif işbirliği olduğunu açıkladı.

Aziz, iki ülke arasında savunma sanayisi alanında 20 yılı aşkın süredir süregelen işbirliğine vurgu yaparak, Türk uçak endüstrisi ile Pakistan havacılığı arasında bir ilişki olduğunu belirtti. Ayrıca, Pakistan'ın Karaçi tersanesi ile Türk STM ve ASFAT arasında güçlü ilişkilerin bulunduğunu ve denizaltıların inşa edilmesi konusunda çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Aziz, gelecekteki işbirliği alanlarına da değinerek insansız hava araçları ve gelişmiş savaş uçaklarına odaklanacaklarını ifade etti. Bu alanda daha önce kaydedilen ilerlemeleri pekiştirerek yapacakları işbirliğine vurgu yaptı.

Yapay zeka ve otonom projeler konusunda da Türkiye ve Pakistan'ın aktif işbirliği yaptığını belirten Aziz, savunma sanayisi ve yeni teknolojileri içeren tasarım kabiliyetleri üzerinde çalıştıklarını dile getirdi.

IDEF'23 hakkında da değerlendirmelerde bulunan Aziz, fuarın ürünleri tek bir platformda görme imkanı sunduğunu ve Pakistan savunma sanayisi ürünlerinin büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Son olarak, Aziz Türkiye'nin güçlendiğini görmekten mutluluk duyduğunu belirterek Türkiye'ye teşekkürlerini iletti.