Ömer Bolat, Avrupa'ya Açılan Sınır Kapılarında İncelemede Bulundu

Türkiye Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Edirne ve Kırklareli'ndeki sınır kapılarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Bakan Bolat, Pazarkule Sınır Kapısı'nın modernizasyonunun tamamlanmasının ardından Kapıkule Sınır Kapısı'na hareket etti.

Trakya Dış Ticaret ve Gümrük Bölge Müdürü Nihat Kınık'tan detaylı bilgi alan Bakan Bolat, Ticaret Bakanlığı ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından gurbetçilere yönelik düzenlenen stantları da ziyaret etti.

Gurbetçilere hoş geldin diyerek sohbet eden Bakan Bolat, gümrükte görevli personelle de görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Birçok gurbetçi, Türkiye'ye girişlerinde herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını ve Bakan Bolat'a teşekkür etti.

Bakan Bolat, Kırklareli'ne geçerek Hamzabeyli Sınır Kapısı'nı da inceledi.

Dereköy Sınır Kapısı'nda Modernizasyon Çalışmaları Başlıyor

Kırklareli Valisi Birol Ekici, Bakan Bolat'a Dereköy Sınır Kapısı'nın modernizasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Dış ticaretin önemli bir bölümünün kara yoluyla yapıldığını vurgulayan Bakan Bolat, bu bağlamda Dereköy Sınır Kapısı'nın modernize edileceğini açıkladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile işbirliği halinde yürütülecek çalışmaların yakında başlayacağını ifade eden Bakan Bolat, hedeflerinin kısa sürede Kırklareli'nin Avrupa'ya açılan Bulgaristan sınırında modern, geniş ve hızlı işleyen bir gümrük kapısına kavuşması olduğunu söyledi.

Bakan Bolat, "İnşallah 1 yıl gibi kısa bir sürede Kırklareli ilimiz Avrupa'ya çıkış noktası olan Bulgaristan sınırında çok modern, geniş ve hızlı işleyen ve Kırklareli'ne, ülkemize yakışır yeni bir gümrük kapısına kavuşmuş olacak. İnşallah Allah nasip ederse 1 yıl sonra bu güzel gümrük kapısını açmak bizlere nasip olur." şeklinde konuştu.

Bakan Bolat, sınır kapılarında yapılan incelemelerin ardından çalışmaların hızlı bir şekilde başlatılacağını belirterek, modernize edilen gümrük kapılarının ticaretin ve ekonominin gelişimine önemli katkılar sağlayacağını dile getirdi.