Thodex Davası: Faruk Fatih Özer ve Kardeşlerine Ağır Hapis Cezası

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in dolandırıcılık davasında yapılan mütalaa açıklandı. Tutuklu sanıkların aralarında bulunduğu 21 kişinin yargılandığı davada, Faruk Fatih Özer ile kardeşleri Güven ve Serap Özer'in 12 bin 142 yıldan 40 bin 462 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi. Mahkeme, tutuklu sanıkların durumunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Davanın detaylarına göre, Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer ve 7 tutuklu sanık, dolandırıcılık suçlamasıyla yargılanıyor. Adalet Bakanlığı tarafından iadesi sağlanan Özer'in de aralarında bulunduğu sanıkların mütalaası açıklandı. Cumhuriyet savcısı tarafından sunulan 22 sayfalık mütalaada, Thodex'in müşterileri aldatmak amacıyla kurulduğu ve var olmayan kripto varlıkları satmış gibi gösterdiği belirtildi. Toplamda 257 milyon 862 bin 432 lira zararın olduğu ifade edildi.

Mütalaada, suç örgütü elebaşı Faruk Fatih Özer'in eylemlerini istikrarlı bir şekilde sürdürdüğü ve dolandırıcılık amacı güttüğü vurgulandı. Faruk Fatih Özer ile kardeşleri Güven ve Serap Özer'in "nitelikli dolandırıcılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından ağır hapis cezası talep edildi.

Duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıkların durumunun devamına hükmederek, savunma için süre verdi ve duruşmayı erteledi.

Thodex davası, kripto para borsasının kurucusu Faruk Fatih Özer ve diğer sanıkların dolandırıcılık suçlamalarıyla karşı karşıya olduğu ciddi bir davadır. Davanın ilerleyen süreci ve mahkeme kararları merakla beklenmektedir.