Depremzede Öğrenciler Yaz Kampı İçin İstanbul'a Geldi

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, depremlerden etkilenen illerdeki öğrenciler için düzenlenen "Yazımda Kardeşlik Var" yaz kampı için öğrenciler İstanbul'a geldi.

Toplamda 11 ildeki 500 öğrencinin katılacağı kampa gelen konuklar, İstanbul Havalimanı'nda TDV ve İstanbul Müftülüğü personeli tarafından çiçeklerle karşılandı. Öğrencilerin heyecanlı oldukları ve İstanbul'u keşfetmek için sabırsızlandıkları görüldü. İstanbul Müftülüğü görevlisi Kenan Tokgöz, kamp boyunca öğrencilere çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini ve İstanbul'un manevi mekanlarını ziyaret edeceklerini belirtti. 12-14 yaş arasındaki öğrencilerin katılacağı kamp, 10-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bu kampın amacı, öğrencilerin İstanbul'un tarihi ve kültürel yerlerini gezip milli ve manevi değerlerini öğrenmelerini sağlamak ve kardeşlik ruhunu geliştirmektir. Öğrencilere müzik, işaret dili, el sanatları ve sokak oyunları gibi birçok etkinlik sunularak kişisel gelişimlerine katkıda bulunulması hedeflenmektedir.