ÇOMÜ'nün "Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik Projesi" Kapanışı Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), TÜBİTAK 4007-Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirilen "Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik Projesi"nin kapanış törenini düzenledi. Törende konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, deprem sonrasında üniversitenin diğer kamu kurumlarıyla iletişime geçtiğini vurguladı.

Erenoğlu, projenin önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirterek, üniversitelerin temel misyonlarından birinin sosyal sorumluluk ve toplumsal katkı olduğunu ifade etti. Projeler aracılığıyla toplumsal katkının yanı sıra öğrenci ve diğer insanların yaşamlarına doğrudan fayda sağlandığını dile getiren Erenoğlu, projeye destek verenlere teşekkür etti.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın ise 6 Şubat'taki deprem felaketinden sonra depremden etkilenenlere yardım etmek amacıyla çalışmalara başladıklarını söyledi. Hızlı bir şekilde hazırladıkları yardım malzemelerini bölgeye ulaştırdıklarını ve bu sayede insanların yaralarını bir miktar sardıkları için mutlu olduklarını ifade eden Ilgın, projenin başarıyla tamamlandığını vurgulayarak destek sağlayanlara teşekkür etti.

Törene, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, proje yürütücüleri ve akademisyenler katıldı. Konuşmaların ardından projeye katkıda bulunanlara plaket ve teşekkür belgeleri verildi.