51. İstanbul Müzik Festivali'nın Kapanışı Yapıldı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 51. İstanbul Müzik Festivali, ünlü piyanist Fazıl Say ve ses sanatçısı Serenad Bağcan'ın "Dünya Anne" konseriyle sona erdi. Konser, Atatürk Kültür Merkezi'nin Türk Telekom Opera Salonu'nda gerçekleştirildi ve sunuculuğunu Songül Öden üstlendi. Fazıl Say ve Serenad Bağcan'a kontrbasta Volkan Hürsever ve davulda Ferit Odman eşlik etti.

İstanbul Müzik Festivali'nin kapanış konseri, Fazıl Say'ın İKSV'nin isteği üzerine dünyadan kadın şairlerin şiirlerini bestelediği özel bir repertuvarla gerçekleştirildi ve yaklaşık 90 dakika sürdü. Konserde Furuğ Ferruhzad'ın "Kuş Sadece Bir Kuştu", Nilgün Marmara'nın "Yalnızlık" ve Sezen Aksu'nun "Avcı" gibi şairlerin eserleri icra edildi. Toplamda 11 şiirin beste performansı sergilendi.

Konserin en etkileyici anlarından biri, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerin anısına yazılan Selenay Kübra Koçer'in "Toprağın Gürültüsü" adlı şiirinin performansı oldu ve izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.

Konser, Ayten Mutlu'nun "100. Yıl Marşı" şiirinin bestesiyle sona erdi. İstanbul Müzik Festivali'nin kapanışı, Fazıl Say ve Serenad Bağcan'ın birbirinden etkileyici performanslarıyla unutulmaz bir gece olarak tamamlandı.