Buğday Ekili Tarlada Çıkan Yangında 30 Dönüm Alan Zarar Gördü

Edirne'de, Sazlıdere köyünde bulunan bir bahçede başlayan yangın, yakındaki 315 dönümlük buğday tarlasına sıçradı. Köylüler, traktör ve iş makineleriyle alevlerin yayılmasını engellemeye çalışarak yangına müdahale etti. Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Edirne Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin olay yerine gelerek müdahalesiyle yangın söndürüldü. Ancak tarlanın biçilmemiş 30 dönümlük bir bölümü zarar gördü.

Yangın nedeniyle Edirne - Havsa yolunda trafik kontrollü bir şekilde sağlandı. Tarla sahibi Mehmet Ali Çiftçi, komşunun bahçesinde çıkan ateşin tarlaya sıçradığını belirtti. Tarlanın büyük bir kısmının zaten biçildiğini ifade eden Çiftçi, komşularının ateşi kontrol edemediklerini ve suçlarını kabul ettiklerini dile getirdi. Yangında yaklaşık 30 dönümlük buğday ekili alan zarar gördü. Çiftçi, önceliklerinin insanların zarar görmemesi olduğunu vurguladı.

Bu olay, Trakya bölgesindeki ekili alan yangınlarının artış gösterdiği bir döneme denk geldi. Son 20 günde Edirne'de 380 dönüm, Kırklareli'de 400 dönüm ve Tekirdağ'da da 150 dönüm buğday ekili alan yangınlarla zarar gördü. Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, yangınların dikkatsizlik sonucu çıktığını ve bu durumun buğday tarlalarına büyük zarar verdiğini ifade etti.

Şaylan, vatandaşlardan ekili alanların yakınlarında piknik yaparken daha dikkatli olmalarını istedi ve üreticilere de 10 gün süreyle piknik yapmamaları çağrısında bulundu. Aynı zamanda Şaylan, daha dikkatli olunduğu takdirde hiç kimsenin zarar görmeyeceğini belirtti. Yangınlar sonucunda çiftçilerin emeklerinin de yok olduğunu vurgulayan Şaylan, yangınların büyük ölçüde insan kaynaklı olduğunu sözlerine ekledi.