AB Mülteci Krizinde Akdeniz'e Kıyısı Olan Üyelerini Yalnız Bırakıyor

AB, Akdeniz'e kıyısı olan üye devletlerine yeterli destek sağlamamakla eleştiriliyor.

Yunan siyaset bilimci doktor Stefanos Kefokeris, diğer AB ülkelerinin düzensiz göçmenlerin bir kısmını kendi ülkelerine almamakla suçlanıyor. Kefokeris, AB'nin mülteci sorunuyla karşı karşıya kalan üye devletlere yetersiz mali yardım yaptığını ve bu durumun ekonomilerini zayıflattığını belirtiyor. Yunanistan'da düzensiz göçmenlerin varlığına karşı artan bir ırkçılık ve Müslüman karşıtlığı olduğunu ifade ediyor ve bunun AB'nin siyasi başarısızlıklarının sonucu olduğunu vurguluyor.

Kefokeris, zengin AB ülkelerinin Akdeniz'e kıyısı olan ülkelere daha fazla yardım etmeleri gerektiğini söylüyor. Ayrıca Avrupa'daki Müslüman karşıtlığının tarih boyunca var olduğunu ve bu durumun Avrupalıların göç eden Müslümanlara karşı önyargılarını güçlendirdiğini belirtiyor. Avrupalıların genellikle Müslüman göçmenlere karşı daha düşmanca bir tutum sergilediğini ifade ediyor.

Avrupa'ya iltica edenlerin çoğunluğunun Müslüman olmasının da Müslüman karşıtlığını artırdığını belirtiyor. Kefokeris'e göre, Avrupalılar kıtada sadece Hristiyanların hakim olduğunu düşünüyor ve artan Müslüman nüfusu görmezden geliyorlar. Avrupa'nın bu konuda cahil olduğunu ve İslam'ın Avrupa'nın bir parçası olmadığına inandığını ifade ediyor.