AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala'dan, Reuters'e Büyük Tepki

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Reuters haber ajansının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi hakkındaki haberine tepki gösterdi. Ala, Reuters'in bu haberiyle ilgili olarak "Bu habercilik değil, bu tetikçiliktir ama Türkiye'nin bu tür tetikçiliğe, manipülasyona karnı toktur. Elinin tersiyle bu millet bunları atmasını bilir" şeklinde konuştu.

Ala, Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, demokrasiyi güçlendirerek hedeflerine doğru emin adımlarla gittiklerini belirtti. Seçim sürecinde yaşanan bazı problemleri birlikte aştıklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kazandığını vurgulayan Ala, Türkiye'nin siyasetini dizayn etmek isteyenlerin yollarına devam ettiğini ve manipülasyonlarının devam ettiğini ifade etti.

Reuters haber ajansının "özel dosya" başlığıyla yayınladığı haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a yönelik iddiaların yer aldığını belirten Ala, haberin alt başlığında iddiaların gerçek olmadığının söylendiğini ancak başlığı okuyan insanların detayı okumadan yanlış bir algıya kapılabileceğini dile getirdi. Manipülasyonun habercilik olmadığını ifade eden Ala, Türkiye'nin bu tür manipülasyon ve tetikçiliğe karşı duyarlı olduğunu söyledi.

Efkan Ala, Türkiye'nin siyasetinin daha iyi olması, demokrasisinin gelişmesi ve kalkınmasının hızlanması için çalışacaklarını ve manipülasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.