Gurbetçiler Türkiye'ye Hasretle Giriş Yapıyor

Ana vatana yıllık izinlerini geçirmek üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan gurbetçilerin Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geçişleri devam ediyor. Türk bayrağını gördüklerinde duygusal anlar yaşayan gurbetçiler, coşku ve heyecanla memleketlerine doğru yola çıkıyor.

Son bir ay içinde 100 binden fazla gurbetçinin Kapıkule'den giriş yaptığı görülüyor ve bu da zaman zaman araç yoğunluğuna neden oluyor.

Avusturya'dan gelen İlhan Kaya, Türkiye'ye girişin güzel bir duygu olduğunu dile getirerek, tatilini memleketinde yakınlarıyla geçireceğini ve sınır işlemlerinin hızlı bir şekilde tamamlandığını belirtiyor.

35 yıldır yurt dışında yaşayan Aysel Görgülü ise her yıl Türkiye'ye gelmelerine rağmen duygulanmaktan kaçınamadıklarını ifade ediyor. Avusturya'da da Türkiye gibi yaşadıklarını ve 3 torununun Türkçesinin mükemmel olduğunu söyleyen Görgülü, memleketlerinin özlemiyle dolu olduklarını dile getiriyor. Ankara, Konya ve Antalya'da tatillerini geçireceklerini belirtiyor.

Yahya Görgülü ise geçtikleri ülkelerin sınır kapılarında beklemeden Türkiye'ye ulaştıklarını ve en kısa sürede yakınlarıyla buluşmak istediklerini söylüyor.

Kapıkule'de, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) görevlileri gurbetçileri karşılıyor. YTB görevlileri, stantlarında gurbetçilere Edirne'nin lezzetlerinden badem ezmesi ve Kavala kurabiyesi ikram ediyor.

YTB Edirne Ofisi Koordinatörü Fatih Ot, görevlilerin Kapıkule'de 7 gün 24 saat çalışarak gurbetçilere destek verdiklerini belirtiyor. Gurbetçilere hoş geldin dileklerini ileten Ot, güzel bir tatil ve bayram geçirmelerini temenni ediyor.