Yasa Dışı Hayvan Ticareti Yapan Şüpheliler Yakalandı

Yapılan denetimlerde yasa dışı hayvan ticaretinin önlenmesi ve yerli türlerin korunması amacıyla ticareti gerçekleştiren şüphelilere 1 milyon 990 bin 348 lira para cezası verildi.,

İstanbul'da, Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucunda yasa dışı hayvan ticareti yapan şüphelilere büyük cezalar kesildi. Denetimlerde, çeşitli türlerde 63 hayvan ele geçirildi ve bu durum şüphelilere 1 milyon 990 bin 348 lira para cezası olarak yansıdı.

Son iki hafta içerisinde yapılan denetimlerde, 13 Burma pitonu, 4 tarantula, 12 alageyik, 6 tavus kuşu, 4 fil dişi obje, 2 karaca trofesi, bir valabi kanguru, bir makak maymunu ve farklı türlerde 20 papağan ele geçirildi.

Şüpheliler, uluslararası sözleşmelerle ticareti yasaklanan yerli ve yabancı yaban hayvanlarının ticaretini yaptıkları için 168 bin 348 lira idari para cezasına çarptırıldı.

Ayrıca, şüphelilere yaban hayatı ve ekosistemde meydana gelen tahribat ve kayıplar nedeniyle ilgili mevzuatlar gereğince 1 milyon 822 bin lira tazminat cezası uygulandı. Bu şekilde, yasa dışı hayvan ticaretine karşı caydırıcı önlemler alınarak doğal yaşam ve yerli türlerin korunması amaçlandı.