Kurbanlık İçin Yoğun İstek: Havsa Canlı Hayvan Pazarı

Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte birçok insan kurbanlık hayvan tercihi yapmaya devam ediyor. Özellikle İstanbul ve çevresi olmak üzere diğer birçok illerin yeni gözdesi Edirne Havsa Canlı Hayvan Pazarı oldu. Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan yaptığı açıklamada " Kuzey Marmara'nın en büyük canlı hayvan pazarı, Havsa Canlı Hayvan Pazar" ifadesini kullandı. 

Aydın Balkan yaptığı açıklamada ilçede bulunan canlı hayvan pazarının Kuzey Marmara'nın en büyüğü olduğunu belirterek İstanbul ve çevre illerinden yoğun talep aldıklarının altını çizdi.AA muhabirine açıklamada bulunan Balkan diğer şehirlerdeki canlı hayvan pazarlarını hedef alarak " Bu pazarlar kurban pazarı niteliğindedir. Belediyenin gösterdiği alanlarda bayramdan 15 gün önce açılan ve bayrama kadar hizmet veren bu pazarların aksine Havsa Canlı Hayvan Pazarı her cumartesi açık olmakla birlikte arife günü bayramın ilk günü de hizmet vermeye devam edecektir" ifadesini kullandı. 

İstanbul'a yakın olması sebebiyle avantajlı konumda yer alan Havsa Canlı Hayvan Pazarı hakkında Aydın Balkan şu ifadeleri de eklemeyi ihmal etmedi :"Kuzey Marmaranın en büyük canlı hayvan pazarı olmamızla birlikte çevre il ve ilçelerden, İstanbul'dan kurbanlık almaya geliyorlar. Vatandaşlarımız bizden gönül rahatlığıyla alışveriş yapıyor. Trakya'da özellikle küçükbaş hayvanlarımız bölgemizin  ve ülkenin en lezzetli etine sahiptir, bu hususta şüphe duymuyoruz. Özellikle 'kıvırcık'adı verilen koyunumuz bu özelliğe sahip ve Kırklareli ile Trakya'nın birçok yerinde yetiştiriliyor. Koyunumuzun lezzeti dünya çapında ünlü ve kurbanlık alımlarında büyük ilgi duyuluyor. Bu bölgede yetişen hayvanlarımız meralarda ve doğal şekillerde beslendikleri için alıcılar tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanıyor. " 

Balkan tüm bunlarla birlikte pazarın Havsa Belediyesi ve Edirne İl Genel Meclisi işbirliğinde yenilenerek daha modern bir alanda hizmet vereceğini de eklemeden geçmedi.