İBB'den Halk Ekmek Ürünlerine Yüzde 66,6'ya Varan Oranlarda Zam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Halk Ekmek AŞ, ürünlerine yaptığı zamla gündemde. Normal ekmeğin fiyatı, önceki fiyatına göre oldukça yüksek bir artışla yüzde 66,6 oranında artırılarak 5 lira olarak belirlendi.

Halk Ekmek AŞ'nin ürettiği diğer ürünlerde de farklı oranlarda zam yapıldı. Kepekli ekmek, tam buğday ekmeği, organik tam buğday ekmeği ve çok tahıllı ekmek de 5 liradan satılmaya başlanacak. Tam buğday ekmeği fiyatı 20 lira, çavdarlı ekmek 20 lira, ruşeymli ekmek 20 lira, tost ekmeği 20 lira, kepekli tost ekmeği 20 lira, hamburger ekmeği 18,5 lira, sandviç ekmeği 18,5 lira ve tam buğday unlu sandviç ekmeği 17,5 lira olarak belirlendi.

Halk Ekmek'te normal ve kepekli ekmeğe yapılan zam yarından itibaren geçerli olacak. Diğer ürünlerdeki fiyat artışları ise cuma gününden itibaren uygulanmaya başlanacak.

Bu fiyat artışları vatandaşlar arasında tartışmalara yol açarken, Halk Ekmek AŞ yetkilileri zam kararını açıklamadı.

Halk Ekmek'in daha önce düşük fiyat politikasıyla dikkat çektiği ve ekonomik olarak dezavantajlı kesimlerin tercih ettiği bir marka olduğu biliniyor. Ancak bu yeni fiyatlarla birlikte vatandaşların ekmek alım gücü ve ekonomik durumu da göz önünde bulundurulmalı.