"Düğün Savaşı" Filminin Çekimleri Devam Ediyor

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, Kamil Çetin'in yönettiği ve Ersin Korkut ile Durul Bazan'ın başrollerini paylaştığı "Düğün Savaşı" adlı sinema filmi çekimleri hala devam ediyor.

Ersen Mercan'ın yapımcılığını üstlendiği ve Atıf Erdoğan'ın uygulayıcı yapımcılığını yaptığı film, Kamuran Süner ve Suat Özkan tarafından yazılan senaryo ile Bursa'da bir sahil kasabasında yaşayan çiftin imkansız aşkını konu alarak bu komedi filmini beyaz perdeye taşıyacak.

Durul Bazan ve Ersin Korkut'un başrollerini paylaştığı filmin oyuncu kadrosunda Burak Satıbol, Ayhan Taş, Parla Şenol, İnan Ulaş Torun, Gizem Arıkan ve Hacı Ahmet Ak gibi isimler yer alıyor.

Filmin yönetmeni Kamil Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 aylık bir ön hazırlık sürecinin ardından çekimlere başladıklarını ve 4 hafta içinde tamamlamayı planladıklarını belirtti.

Çekimlerin ardından post prodüksiyon süreci tamamlandıktan sonra film için vizyon tarihi belirleneceğini söyleyen Çetin, filmin konusu hakkında şu bilgileri verdi:

"Filmin hikayesi, yıllardır muhtarlık görevini elinde tutan bir muhtarın koltuğunu kaybetme riskiyle karşı karşıya kalmasıyla başlayan bir macerayı anlatıyor. Bu macera, bir genç adamın aşık olduğu kızın babasını ikna etmesi için aracı olmasından geçiyor. Muhtarlığı kurtarmak için kahramanımız, Amerika'dan Trump'u getirmeye çalışıyor. Trump'ın kasabaya gelmesiyle birlikte tüm aksiyon ve komedi başlıyor."

Ersin Korkut ise çekimlerin oldukça güzel ve keyifli geçtiğini, filmin çekildiği Mudanya ve Trilye'ni oldukça beğendiğini ifade etti.

Filmin "Yasin" karakterini canlandıran Korkut, "Bu bir dünür komedisi olan filmde, Yasin karakteri beyaz eşya satıcısı ve sürekli sorun çıkaran biri. Sinema izleyicileri pandemiden sonra bir düşüş yaşadı. Umuyorum ki bu filmle sinema seyircisinde yeniden bir yükseliş olur." dedi.

Burak Satıbol ise Covid-19 sürecinden sonra Türk izleyicilerin sinemaya ilgi göstereceğine inandığını belirtti.

Salgın öncesi Türk sinemasının büyük bir dönem yaşadığını söyleyen Satıbol, "Gişe rakamları ve seyircinin sinemaya olan ilgisi çok iyiydi ancak pandemi diğer sektörlerde olduğu gibi sinema sektörüne de zarar verdi. Şimdi izleyiciler tekrar sinemalara dönüyor. Sinema, Türkiye'de önemli bir sektördür. Herkesi sinema salonlarına bekliyorum. Bu sadece bizim filmimiz için değil, filmler sinema salonlarında izlenmelidir." şeklinde konuştu.

İnan Ulaş Torun da çekimlerin çok iyi gittiğini ve projenin oldukça keyifli bir şekilde başladığını ifade etti.