Bursa'da Eski Eşi ve Yanındaki Kişiyi Öldüren Polis Yargılandı

Bursa'da yaşanan acı olayın yargılanması devam ediyor. Sakarya Ortaokulu Müdürü Yasemin Ağır ve arkadaşı Yahya Aydın'ın, eski eşi olan polis memuru Bilal Ağır tarafından silahla vurularak hayatını kaybettiği, olay yerinde bulunan Şeyma Ünlü'nün ise yaralandığı davaya ilişkin duruşma, 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşti.

Mahkemede, Bilal Ağır hakkında "tasarlayarak eski eşi öldürme" ve "tasarlayarak öldürme" suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, "olası kastla nitelikli yaralama" suçundan ise 7 yıl hapis talebiyle dava açıldığı belirtildi. Tutuklu sanık Bilal Ağır'ın savunmasını yazılı olarak sunduğu aktarıldı.

Duruşmada, olayda yaralanan Şeyma Ünlü hakkında Adli Tıp Kurumu tarafından düzenlenen raporun mahkemeye ulaştığı ifade edildi. Müştekilerin şikayetlerinin devam ettiği belirtildi.

Mahkeme heyeti, sanık Bilal Ağır'ın tutukluluğunun devamına karar vererek, cumhuriyet savcısına mütalaa hazırlaması için süre verdi ve duruşmayı eylül ayına erteledi.

Olay, Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi'nde 12 Şubat 2022 tarihinde meydana gelmişti. Yasemin Ağır ve Yahya Aydın, bulundukları aracı durduran eski eşi polis memuru Bilal Ağır tarafından silahla vurularak hayatını kaybetmiş, olay yerinde bulunan Şeyma Ünlü yaralanmıştı. Olayın ardından polise teslim olan Bilal Ağır, tutuklanmıştı. Davanın süreciyle birlikte, acı olayın yargı önünde adaletin sağlanması bekleniyor.