Anafartalar Zaferi'nin 108'inci Yıl Dönümü

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda düzenlenen Anafartalar Zaferi'nin 108'inci yıl dönümü anma etkinliğine katıldı. Etkinlik kapsamında, Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi ve temsili şehitlikler ziyaret edildi. Ardından Eceabat ilçesindeki Kocadere Kamp Alanı'nda gerçekleşen etkinliğe katılanlarla bir araya gelen Özdağ, burada partisi tarafından düzenlenen etkinlikte asker kınası yakıldı.

Özdağ, etkinlikte yaptığı konuşmada, Gelibolu Yarımadası'nın tarihsel önemine vurgu yaptı. Çanakkale'nin sadece bir coğrafya olmadığını, aynı zamanda Türk askerinin kahramanlık ve fedakarlıkla dolu mücadelesinin izlerini taşıdığını belirten Özdağ, "Burası Çanakkale, çünkü metrekarede sadece 6 bin mermi yok, aynı zamanda Türk askerinin kanı var. Biz bu coğrafyada, kendi cenaze namazını kılan Türk askerinin savaştığı yerde, Çanakkale'de siperlerdeyiz." ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ, Çanakkale'nin tarihi önemini vurgulayarak, Türk askerinin büyük direnişi sayesinde İngiliz emperyalizminin geri püskürtüldüğünü ve Çanakkale'nin geçilemediğini dile getirdi. Aynı zamanda 57'nci Alay'a ve İstiklal Harbi şehitlerine selam gönderen Özdağ, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yaşatma sözü verdiklerini belirtti.

Gençlere umutlarını kaybetmemeleri çağrısında bulunan Özdağ, Atatürk'ü seven ve inanan gençlerin umutsuz olmadığını ve mücadelelerini sürdüreceklerine inanmaları gerektiğini söyledi. Etkinlik kapsamında konser ve tiyatro gösterisi sunuldu, katılımcılara çorba ikram edildi.

Ümit Özdağ ve katılımcılar, geceyi etkinlik alanında kurulan çadırda geçirdikten sonra sabah saatlerinde 57'nci Alay Şehitliği'nden Conkbayırı'na düzenlenecek "Zafer Yürüyüşü"ne katılacaklar.